top of page
Search
מתת חיט-לשם

שינה של אמהות, חוסר שינה של תינוקות ומה שביניהן.



אמהות עייפות יקרות לליבי. הקושי הבלתי הגיוני שנובע מחוסר שינה כל כך מובן לי. השוק מוצף בפתרונות המציעים דרכים להשיג את הלילה המלא הנכסף מגישות שונות.

מזמינה אתכן להצטרף אלי ולקרוא את הכלים שאני מציעה.

ספרו לי מה לקחתן מכאן.


הכנה מראש נכון, אי אפשר להבין את העייפות הזו לפני שאת חווה אותה בעצמך, אבל אפשר לדעת שזה נורמלי. כשאת יודעת שתינוק מתעורר בלילה וזה תקין ואת לא עושה משהו לא בסדר, יש הקלה. התינוק של החברה שישן בלי להתעורר הוא יחיד במינו ולא מייצג דבר


חיפוש פתרון במקום הנכון הפתרונות לנושא השינה מתמקדים לרוב בתינוק. השיטות השונות מנסות לשנות משהו אצלו ולעזור לו, כשבעצם אנחנו צריכות לעזור לעצמינו. כשיהיה לנו כוח נוכל להשקיע ולהכיל את כל השאר, גם את העייפות.

כשלא עובד, משנות. עם זאת, כשאת מרגישה שנשבר לך הגב ואת כבר לא יכולה לקפוץ על הכדור, נסי משהו חדש. כשלא נוח וזמן ההרדמה רק מתארך, סימן שזה כבר לא עובד גם עבור התינוק והגיע הזמן לשנות.


הקשבה לבטן אם התחלת תהליך חינוך לשינה וזה לא מרגיש לך נכון בלב, תאמיני לעצמך, את יודעת. כל הסבר מלומד על הסיבה לחינוך שינה לא שווה, אם הוא לא מגיע ממך ומתאים לך. אם זה כואב לך בלב, ברחם, אם את צועקת הצילו ובוכה, תקשיבי לעצמך, את לא טועה.


עצמאות אנחנו רוצות ילדים עצמאיים וזה נפלא, רק יש דרך ארוכה לעצמאות והיא עובדת באופן הפוך על הפוך. ככל שנענה על הצרכים במגע וקרבה ונהיה שם בכל בכי, כך התינוק שלנו יגדל להיות ילד בטוח בעולם, כזה שסומך עלינו שנהיה שם בשבילו, בהמשך גם כשאנחנו לא פיזית איתו, אמא ואבא כגב. לכן כדי לעזור לילד לסמוך על עצמו, אנחנו צריכים להיות נוכחים ולתת מענה לכל בכי. ולא, הוא לא יתרגל ולא יפתח תלות, הוא יצור אנושי וככזה, ישתנה עוד כל כך הרבה, אבל תמיד ידע שיש לו בסיס בטוח.


תהליכים קצרי טווח תהליכים שלוקחים יומיים מדליקים לי נורה אדומה, בעיקר שהם מערבים חוסר במענה לבכי. תינוק שבוכה ללא מענה או מגע אנושי כתגובה יבין שעליו לוותר. תהליכים, כשמם כן הם, לוקחים זמן. התינוק בשנה הראשונה לומד כל כך הרבה ומתפתח בקצב מטאורי וההתפתחות הזו משפיעה גם על השינה. לא סתם הכל משתנה וגם תינוק שישן רצוף, יכול לשנות את הדפוסים ולהתחיל להתעורר, עקב תהליכים פנימיים, מחלות או סיבות אחרות.

הכל זמני ועובר.


דאגה לעצמך בסופו של דבר, לא אפסיק לחזור ולהזכיר, הדאגה לעצמך היא לא מותרות. היא זו שתעזור לך להתמודד עם הקושי והעייפות. לאכול טוב, לנוח, לישון כשאפשר, לקחת עזרה בתשלום בעבודות הבית, להזמין את אמא לשעתיים של חיבור לנכד, בזמן שאת הולכת לישון בלי לדאוג אם שמעת את התינוקי מצייץ בדיוק שנעצמו לך העיניים. אל תשכחי אותך בדרך, את כל כך חשובה.


בלילה ישנים דאגי לסדר לעצמך סביבת שינה נוחה, כך שתתעוררי כמה שפחות ווותרי גם על בדיקת השעה בשעון, היא לא מועילה לאף אחד. מטרת העל היא לישון ולכן שימי גם את הטלפון בצד, רצוי מחוץ לחדר. האור וההתעדכנות במצב הפייסבוק בעולם רק מעורר ופתאום תמצאי את עצמך ערה, כשהתינוק כבר מזמן נרדם.


זה זמני התקופה הזו אינטנסיבית כל כך עבורך. החלמת הגוף, הדאגה, העייפות ביחד עם שלל הרגשות שמתפוצצים בתוכך. עם הזמן דברים משתנים ובכל מקרה לא נמשכים לנצח. זה טיבו של עולם. עשי את מה שאת יודעת, התינוק שלך זכה בך אמא

28 views0 comments

Yorumlar


bottom of page